Tisztatér az élelmiszeriparban
Tisztatér kialakítása a minőségi termékelőállítás érdekében
Ma már az élelmiszeriparban egyre inkább előtérbe kerül, hogy a termékelőállítás során alkalmazzák a tisztatér technológiát. A tisztatér technológia már abszolút jelen van a gyógyszeriparban, félvezető iparban, laboratóriumokban. Ezen iparágakban már régebben felfedezték, hogy a higiénia és a tisztaság kulcsfontosságú szempont a gyártási tevékenység során, alapja a minőségi termékelőállításnak.
A tisztatéri élelmiszer feldolgozás biztosítja az előállított termékek védelmét a mikróba szintű külső szennyeződésektől. Fokozottan kényes Pl. a sajttermékek gyártása, általában a tejtermékek és a sörgyártás területén is vannak olyan technológiai lépések, amikor tisztatérre van szükség.
Tisztatéri, hermetikusan záró PVC fal-padlóvédelmi, fal-mennyezetvédelmi és sarokvédelmi rendszer
A tisztaterek kialakításánál alapvető követelmény a sarkok, a padló-fal, a mennyezet-fal és a fal-fal csatlakozások tisztántarthatósága. Az íves két anyagból kialakított co-extrudálással készülő sarokprofilok, az íves padló-fal és az íves mennyezet-fal profilok hermetikus lezárást biztosítanak a két felület között, így víz és szennyeződésmentes lezárást biztosítanak a higiéniai, takaríthatósági követelmények biztosítása érdekében. A rögzíthető sarokvédő sapkák, a véglezáró elemek is két anyagból készülnek, a kemény sarokelem lágy szegéllyel, így biztosítva a víz- és szennyeződésmentes környezetet.